myNote

Penghujung Ramadhan (2)

Posted on: September 14, 2009

Salam Kawan-kawan semua. Tinggal beberapa hari je lagi kite berada di bulan Ramadhan Kareem ni…Kan..

Bagaimanakah ibadah puasa kita? Berjaya kah kite ? Tak lama lagi semua syaitan akan dilepaskan. Berjayakah kite menghalang godaan syaitan yang sentiasa berjanji menggoda manusia.Semoga kite semua selamat dari godaan syaitan.

Sedikit kisah nak share :

Tadi aku nak amik dokumen dr HR kat  level 13(aku punye ofis kat level 12). Aku mals nak tunggu lif. So, aku plan nak naik tangga je. Mase aku buka pintu kecemasan tuh, aku nampak sorang akak cleaner tengah duduk terlentok kat tangga. Seriuss ..Aku sdeh gile tengok keadaan kakak nih. Dengan badan die kurus gile. Tengah pegang kain buruk. Mesti die letih sangat. Die keje berat, kalau nak banding dengan aku. Keje dalam aircond. Tak perlu bawak bende berat. Hanya duduk ngadap PC (sambil update blog.. x berupdate pon..hehe) .

Aku perasan kakak nih memang rajin gile. Pgi aku datang, die mop lantai kat foyer. Lepas tuh naik dari satu level ke satu level untuk cuci tingkap. Patutlah pukul 11 die dah letih sgt. Gigih betul kakak nih cari rezeki walaupun hasil yang tak seberapa. Semoga kakak ni ikhlas and dijanjikan pahala yang berlipat ganda diakhirat nanti ..Lagi-lagi di bulan ramadhan nih.

Die dah nak datang..

Die dah nak datang..

Advertisements

8 Responses to "Penghujung Ramadhan (2)"

salam ramadhan 2 u 2
salam kenal dr cikYana(“,)

Salam Kembali cik Yana 🙂

salam.

kekadang kita sbg manusia ni sll tak syukur kan.yelah kita ni kiran untung sbb keje dlm opis.tambah2 di bulan ramadhan ni.muncul plak ramadhan blues.asyik layan facebook aje :).teringat masa bulan puasa dulu2 bapak sis ke laut.di tgh panas2 ni.mcm mana agaknya kan 😦

Wasalam… Btul sis. Kte dah kje senang mcm nih pun, kdang slalu x bersyukur…Aduss…

dam dam dumm…bunyik mercun 😀

selamat hari raya 🙂

ingatkan sapa la tadi… 😀

hehehe….sy dah tukar blog la en 13 may…:)

Puasa dapat ditamatkan dengan jayanya. Tetapi pahala terserah pada yang maha kuasa…

Emmm… Btul.. Semoga diterima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Catatan Nota

myNote

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
%d bloggers like this: