myNote

Salam semua..

Aku tak de mood akceli nak create entry nih.Kalu tengok title post aku nih yang semacam , pasti korang tau…hahah…. Tangan aku dah kaku,otak aku dah beku. Idea aku dah tak laku… Ahahahahaa… Mcm pantun la plak.

Aku nak install aku pnye msjbox tuh, tapi rupenye wordpress tak support unless gune hosting sendirik… Aiyaa……Lecehnye. Boleh tak kalu aku nak pindah lagi sekali. Tgh survey rumah kat blogspot. Aku rase mcam ok jgak kan…

Advertisements

Salam semua…

Hari ni aku rase rindu sgt dengan kehidupan aku sebagai pelajar di suatu masa dahulu.. ( Macam la dah lame sgt).

Dlu hidup aku tak terkejar2. Kalau terkejar2 pun, sebab aku kejar bas. Itu pun sebab salah aku, lambat bangun, so kene lari, takut dah takde bas utk ke fakulti.

Now, aku terkejar2 sebab mengejar dateline. Semua ade dateline. Buhsan btul aku. Orang sana nak cepat, orang sini nak cepat, semua la nak cepat. Pehhh…. Memang patut bersabar.

Dulu, aku banyak mase untuk bergumbira dengan kawan-kawan sebaya aku. Sekarang, semua ofismate aku dah ade family sendiri, dah xde mase nak layan budak-budak macam aku nih. huhuhuh….

Tapi dari segi duit ni, bab paling aku suke.. Dulu, duit tak banyak. Maklumlah, duit PTPTN. Now, alhadulillah, aku dah ade duit sendiri. hehehehe…

Mase aku kat matriks..zaman dulu-dulu...

Mase aku kat matriks..zaman dulu-dulu...

Sgt-sgt sibuk skrg plus dengan menyibuk..Kadang rase mcm 24j nih tak cukup.. Gini rupenye kerja + study…Hmmm… Laswik aku exam. Assignment plak berlambak tak siap. Keje lagi yang almost la fix the dateline around time aku pnyer exam.. Huargh… Macam ape dah aku hari tuh. Stress pun ade…Tensen pn ade… Addoaaiii

Tapi, kite bizi macamne skalipun, igt, semua keje kite buat untuk dapat keredhaan Allah… Moga-moga rezeki yg kite cari berkat and ilmu yang kite dapat pun berkat. Hehehe…pandai tak aku ?

Aku ade pegi interview SPA as Pegawai Teknologi Maklumat F41,  hari tuh. Soalan die memang aku tak expect. Gile rr soalan. One of the soalan : 

Soalan pertama : Bagaimana nak attract orang tua yg tak minat guna internet?

Aku dengan muka separa blurr menjwab, ajar mereka kemudahan email, online banking.. And makcik si penemuduga tu separa bengang membalas semula , sy tak pernah percaya kat online banking… Hehhehehe…Aku rase ‘orang tua’ yang dimaksudkan dalam soalan tu merujuk kepada dirinye sendiri (makcik penemuduga).. And kalau makcik penemuduga tuh, bace this entry, aku yakin, beliau terus fobia menggunakan internet.

Yey…akhirnye, berjaya jugak aku update blog stlah hampir 2 bulan tak update…hehehehhe…Baru puass….

Semalam adalah hari Isnin yang amat dungu bagi aku..Kau bayangkan, aku masuk keje pukul 826 pagi. Semua telefon berdering.. Aku dah mula syak something. Ini pasti ade sesuatu yang tak enak. Lantas aku memekakkan telinga, membutakan mata..Aku buat dunnow jerk…Tetibe panggilan semakin berdering2. Tetiba jugak aku nampak situasi kelam kabut didepan mata.. Baru lah aku sedar, aku tak boleh buat doonow… rupe-rupenye semua system dekat ofis down. Yahooo… Aku gumbira…. Nape aku gumbira? hehehehe….

 

Dari pagi sampai ke petang semua pakar-pakar melakukan usaha baik pulih, sementara aku yang dungu ini, hanaya mengikut arahan dan paksaan. At the end, 8 malam, semua dah setel.. Aku smpai rumah, pehh…kepala aku pusing mcm ape ntah…Pening yg teramat sgt. Pkul 9 aku dah tdo..hehehe…awal gile…

images1

Salam Semua…. Semoga sihat2 dan ceria selalu…

Ehem….Aku dah pindah blog.  Dah lame jugak aku setia dengan blogdrive tuh. Tapi nih mase untuk aku berubah angin la…hehehe…Aku cadang lepas tukar blog ni, aku nak rajin sket update. Tapi ape yg aku nampak, tetap takde prubahan… huh…Itula aku…

Nothing to update, just nak wish tahniah pada Kak Izzah for her  new baby born .. Semoga sihat sentiasa. Ahaa…Rabu nih, aku balik Sabak Bernam..Lame dah aku tak balik. Dekat 2 bulan dah…

Selamat Hari Buruh kepada Semua buruh di Malaysia.

Semalam, Kc pi anta adik skolah .naik motor je , coz ayah bwa kete . Sume lesen and duit , KC letak dalam wallet and letak je kat bakul motor. On the way balik tu, Kc x perasan pun yg Kc nyer wallet dh tercicir . Tibe2 ade sorg uncle tuh , Kc igt umur die dlm early 30, approaching KC. And KC nmpak die ngh pegang KC nyer wallet tu . So, Kc check bakul, mmg dah x de pun wallet kat dlm bakul. x smpat uncle tu tnye, Kc dah cakap “Eh . pakcik …tu saya punye..”… Emm..maybe uncle tu hairan la kot, tetibe je nak ngaku tu KC nye…Themoral of this story , KC sgt terharu la ngn org sebai uncle nih… Just imagine, klu yg jmpe ni, org yg x baik ..Cmner laa…….

Catatan Nota

myNote

December 2017
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031